امروزه بازیهای زیادی با کیفیتهای بالا برای گوشیهای هوشمند طراحی شده که به همین دلیل بازی با گوشیهای هوشمند در میان بسیاری از افراد به ویژه نوجوانان دیده میشود. بسیاری از افراد و به ویژه قدیمیتر ها اولین بازی با موبایل را با گوشیهایی مانند نوکیا ۳۳۱۰s و ۱۱۰۰ با بازی خاطرهانگیز Snake تجربه کردهاند. اما امروزه بازیهای موبایلی به قدری پیشرفت کردهاند که میتوانند با بازیهای کنسول هم رقابت کنند. این در حالیست که برخی از گوشیها توانایی اجرای برخی از بازیهای باکیفیا را ندارند و یا به سختی آن را اجرا میکنند. حال اگر قصد خرید گوشی هوشمندی را دارید که برای بازی هم مناسب باشد لازم است چندین نکته را در نظر داشته باشید که ما در ادامه آنها را به شما توضیح میدهین و همچنین شما را با بهترین گوشیهای مناسب گیم آشنا مینماییم.
به طور کلی یک گوشی گیمینگ به یک چیپست قدرتمند و حافظه فراوان، رزولوشن صفحه نمایش، نرخ تازه سازی و عمر باتری مناسبی نیاز دارد. شرکتهایی مانند Razer و Asus (نامهایی که گیمرها احتمالا تا به حال با آنها آشنا هستند) تخصص خود را در این زمینه برای تولید گوشیهای هدفمند و متمرکز بر بازی به کار گرفتهاند. اما پرچمداران گوشی هوشمند مانند سامسونگ، وان پلاس و حتی اپل گوشیهایی با مشخصات و کیفیت بالا که برای بازی هم مناسب هستند تولید نمودهاند. برای مثال سری آیفون ۱۳ همه ما را شگفت زده کرده است که نسبت به گوشی های مخصوص بازی، گوشی بهتری برای بازی هستند. دلایل اصلی این امر تداوم تسلط اپل در مورد قدرت چیپست (به لطف A15 Bionic) و نمایشگرهای نرخ تجدید تطبیقی جدید ۱۲۰ هرتزی در دو مدل پرو است. در حالی که جدیدترین گوشیهای اپل و سامسونگ میتوانند سختترین بازیهای موبایل را اجرا کنند، بازار آنقدر محبوب است که گوشیهای مخصوص بازی مانند Asus ROG Phone 5، Red Magic 6S و Black Shark 4 نیز در آن وجود دارند.
این گوشیها اغلب دارای سختافزار تخصصی یا حتی گاهی اوقات کنترلکنندههای گیرهای هستند که به شما در بازی کمک میکنند. دستگاههای داخلی اغلب رم یا قویترین CPU یا GPU را تقویت میکنند تا به موبایل کمک کند تا بهروز بماند، در حالی که نمایشگرهای با نرخ تازهسازی بالا معمول هستند که به شما امکان میدهند در حین بازی نرخ فریم بالاتری داشته باشید. اکنون اگر میخواهید بهترین گوشی را برای بازی داشته باشید کافی است لیست گوشیهای زیر را به همراه مشخصاتشان مشاهده کنید و بهترین گزینه را انتخاب نمایید.
۱-iPhone 13 Pro Max
آخرین اپل یعنی آیفون ۱۳ پرو مکس بهترین گوشی بازی است که می توانید بخرید. حتی بهترینهایی که اندروید ارائه می دهد نمیتواند با جدیدترین آیفون مقایسه شود. از تراشه بسیار قدرتمند A15 Bionic گرفته تا صفحه نمایش ۱۲۰ هرتزی و عمر باتری گوشی بسیار بهبود یافته، این گوشی می تواند هر بازی موبایلی را که وجود دارد، اجرا نماید.
آیفون ۱۳ پرو مکس نه تنها بهترین گوشی برای بازی است، بلکه بهترین تلفنی است که می توانید بخرید. دارای دوربین های فوق العاده، صفحه نمایش ۶٫۷ اینچی OLED زیبا و مجموعه ای از ویژگی هایی است که استفاده از آن را در زندگی روزمره لذت بخش می کند. همچنین میتواند تا ۱ ترابایت فضای ذخیرهسازی داشته باشد، به این معنی که هیچوقت برای بهترین بازیهای iOS با کمبود فضا مواجه نخواهید شد.
اما اگر ترجیح میدهید یک گوشی کوچکتر داشته باشید با قیمت کمتر داشته باشید، آیفون ۱۳ پرو به همان اندازه Pro Max خوب است. با این حال، بازی بر روی صفحه نمایش فشرده تر ۶٫۱ اینچی می تواند برای برخی بازی ها چالش برانگیز باشد.
نقاط قوت
- صفحه نمایش ۱۲۰ هرتزی روشن و رنگارنگ
- CPU A15 Bionic قدرتمندتر از رقبا
- عمر باتری قوی
- توانایی عالی در عکاسی
نقاط ضعف
- ۱۲۸ گیگابایت فضای ذخیره سازی در مدل ورودی
- گران قیمتتر بودن نسبت به رقبا
۲-Google Pixel 6 Pro
شاید شما فکر نمیکردید که یک گوشی گوگل در لیست بهترین گوشیهای بازی قرار بگیرد، اما گوگل امسال آن را ارائه کرد. به لطف نمایشگر عالی و عملکرد شگفتآور خوب تراشه جدید Tensor، پیکسل ۶ پرو مطمئنا انتخاب خوبی برای گوشی گیمینگ شما است.
اما این همه چیز نیست. پیکسل ۶ پرو نه تنها در بازیها و معبارها عملکرد خوبی دارد، بلکه در یک گوشی معمولی نیز عالی است. ممکن است برخی از ویژگیهای فانتزی دیگر گوشیهای بازی را نداشته باشد، اما بهترین دوربینهایی را که میتوانید در یک گوشی اندرویدی داشته باشید را دارد، از این گذشته، اگر بخواهیم از Pixel 6 Pro شکایت کنیم، عمر باتری مقداری ناامیدکننده است. در حالی که مطمئنا باتری آنقدر بزرگ است که میتوان ساعتها با آن کار کرد، اما گوشی به دلایلی در آزمایش عمر باتری نتیجهای ضعیف نشان داد. اما در استفاده روزمره ما، حتی با بازیهای شدید و Xbox Game Pass، گوشی بسیار خوبینشان داده است.
نقاط قوت
- دوربین های باورنکردنی
- Tensor عملکرد خوبی دارد
- طراحی جدید و زیبا
- مقرون به صرفه تر از سایر پرچمداران
نقاط ضعف
- عمر باتری کوتاهتر از رقبا
۳-Asus ROG Phone 5
اگر در مورد بازیهای موبایل خود جدی هستید و نمیخواهید به چیزی کمتر از بالاترین نرخ فریم، واضحترین گرافیک و طولانیترین عمر باتری بسنده کنید، Asus ROG Phone 5 بهترین گوشی گیمینگ است.
صفحه نمایش ROG Phone 5 با صفحه نمایش ۶٫۷۸ اینچی AMOLED با نرخ نوسازی متغیر تا حداکثر ۱۴۴ هرتز، تقریبا بی عیب و نقص است. همراه با چیپست قدرتمند اسنپدراگون ۸۸۸ و رم تا ۱۶ گیگابایت، هر بازی را که به آن وارد کنید، برمیانگیزد. همچنین یک باتری بزرگ ۶۰۰۰ میلی آمپر ساعتی با شارژ ۶۵ وات وجود دارد که شما را برای مدت طولانی بدون نیاز به شکستن برای شارژ مجدد نگه میدارد.
هر چند تمرکز روی بازی یک نعمت و یک نفرین است. این بدان معناست که چراغهای RGB قابل تنظیم در پشت، دکمههای ماشه مجازی در کناره و چند بلندگوی استریو قدرتمند دارید که همگی به این تجربه اضافه میکنند. با این حال، دوربینهای ضعیف و عدم شارژ بیسیم به این معنی است که تلفن چند قابلیت تطبیقپذیری کلیدی را ندارد. به علاوه این طراحی پر سر و صدا ممکن است به سلیقه شما نباشد.
اگر این عملکرد برای شما کافی نیست، نسخه محدود Asus ROG Phone 5 Ultimate نیز وجود دارد که رم و فضای ذخیرهسازی بیشتری را اضافه میکند. اما برای اکثر کاربرانی که میخواهند بیش از هر چیز روی بازی تمرکز کنند، گوشی معمولی ROG Phone 5 بهترین گوشی است.
نقاط قوت
- عملکرد فوق العاده
- نمایشگر زیبای AMOLED با نرخ تازه سازی ۱۴۴ هرتز
- عمر باتری عالی
- بلندگوهای قدرتمند جلو
نقاط ضعف
- دوربین حالت شب ناامید کننده
- حجم و سنگین
- بدون شارژ بی سیم
۴-OnePlus 9 Pro
اگر میخواهید یک گوشی اندرویدی رده بالا با قیمتی کمتر از قیمت اکثر گوشیهای رده بالا داشته باشید و میخواهید بهترین عملکرد را برای بازی بدون از دست دادن امکانات دیگری مانند طراحی و کیفیت دوربین داشته باشید، OnePlus 9 Pro یک پیشنهاد کامل است.
صفحه نمایش OLED جدیدترین پرچمدار OnePlus دارای اندازه ۶٫۷ اینچ و وضوح ۱۴۴۰p است که صفحه نمایش را واضح و رنگارنگ میکند. اما OnePlus 9 Pro به دلیل نرخ نوسازی پویا ۱۲۰ هرتزی، به بالای لیست بهترین گوشیهای بازی ما صعود میکند، که تجربهای فوقالعاده روان را برای بازیهایی که از آن پشتیبانی میکنند، مانند Fortnite، ایجاد میکند. حتی نرخ نمونه برداری لمسی به لطف فناوری جدید Hyper Touch OnePlus به ۳۶۰ هرتز افزایش یافته است.
البته، OnePlus 9 Pro از بسیاری جهات دیگر نیز موفق است. با شارژ دوام زیادی دارد و از شارژ سیمی و بی سیم سریعتر نسبت به سایر دستگاه های موجود پشتیبانی میکند. دوبین این گوشی دارای چهار دوربین در پشت است که به لطف کمک هاسلبلاد(سازنده دوربین سوئدی)، اکنون رقیبی واقعی برای دوربین های آیفون یا گلکسی هستند. OnePlus 9 Pro دارای نرمافزار خارقالعادهای است که در واقع مقداری ویژگی را به اندروید ۱۱ اضافه میکند و همچنین یک رابط کاربری زیبا و آسان برای کاربران دارد.
نقاط قوت
- صفحه نمایش ۱۲۰ هرتزی روشن و زیبا
- عملکرد قوی
- دوربین چهارگانه
- شارژ با سیم و بی سیم فوق سریع
نقاط ضعف
- صفحه نمایش منحنی که میتواند باعث ضربههای تصادفی شود
- گران بودن
۵-RedMagic 6S Pro
خرید RedMagic 6S Pro یکی از ارزانترین راهها برای رسیدن به پردازنده اسنپدراگون ۸۸۸ پلاس کوالکام موجود در بازار است که نام آن را در لیست بهترین گوشیهای گیمینگ کسب کرده است. تنها با ۵۹۹ دلار، میتوانید دستگاهی با چیپست رده بالا، رم ۱۶ گیگابایتی و صفحه نمایش ۶٫۸ اینچی AMOLED با فرکانس ۱۶۵ هرتز با طراحی تخت و حاشیههای باریک داشته باشید که برای بازی مناسب است. یک فن در داخل دستگاه همچنین تضمین میکند که دستگاه میتواند عناوین سختافزاری را بهطور بهینه اجرا کند، که اگر برای مدت طولانی در حال بازی هستید، امری بسیار مهم است. البته، اگر نرمافزار فوقالعاده یا عملکرد دوربین برای شما در اولویت است، RedMagic 6S Pro به بهترین شکل ممکن نخواهد بود چرا که مطمئنا گوشیهای با کیفیتتری وجود دارد. با این حال، همه آنها هزینه بیشتری دارند، و بنابراین کسانی که بازی و قدرت لازم برای انجام آن را در اولویت قرار می دهند، اما بودجه متوسط تری دارند، عاقلانه خواهند بود که این گوشی را در نظر بگیرند.
نقاط قوت
- صفحه نمایش ۱۶۵ هرتزی عالی
- بهترین عملکرد اندروید
- ارزش عالی
نقاط ضعف
- دوربین های ناامید کننده
۶-Samsung Galaxy S21 Plus
اگر میخواهید یک گوشی اندرویدی باکیفیت داشته باشید که بتواند از پس بازیهای پرچمدار نیز برآید، Samsung Galaxy S21 Plus یک انتخاب هوشمندانه است. S20 Plus مانند تمام پرچمداران برتر امسال دارای پنل ۱۲۰ هرتزی و پردازنده اسنپدراگون ۸۸۸ است. ممکن است فقط ۸ گیگابایت رم داشته باشد، اما با این حال هنوز هم سریع است. بعلاوه، پشتیبانی از ۵G آن به شبکههای موج میلیمتری و همچنین شبکههای زیر ۶ گیگاهرتز گسترش مییابد، که به شما امکان میدهد برای زمانی که خارج از خانه به صورت آنلاین بازی میکنید، سریعترین سرعت داده را در کره زمین داشته باشید. اگرچه گلکسی اس ۲۱ پلاس از Xbox Game Pass پشتیبانی میکند(هرچند ویژگیهای اختصاصی بازی را ارائه نمیکند).به طور کلی این دستگاه یکی از بهترین گوشیهای هوشمند گیمینگ است.
نقاط قوت
- صفحه نمایش AMOLED 120 هرتزی بسیار زیبا
- مجموعه ویژگی های موثر برای استفاده چند منظوره
نقاط ضعف
- گران
- عمر باتری کمتر از حد متوسط
۷-Oppo Find X3 Pro
اگر گوشی گیمینگ ایدهآل شما به همان اندازه که برای بازیها قادر به انجام سایر فعالیتهای گوشیهای پرچمدار است، ممکن است Oppo Find X3 Pro گزینه مناسبی برای شما باشد. صفحه نمایش ۶٫۷ اینچی Oppo یک پنل QHD ارائه می دهد، در حالی که نرخ به روز رسانی ۵ هرتز تا ۱۲۰ هرتز به این معنی است که شما فقط در مواقع لزوم عملکرد نرمی خواهید داشت. این بدان معناست که در حین بازی بهترین گوشی را خواهید داشت، اما زمانی که بیحرکت در منوها میچرخید یا به عکسها نگاه میکنید، در مصرف باتری صرفهجویی میکنید. Find X3 Pro برای دوربین ها نیز فوق العاده است. این گوشی دارای دو دوربین ۵۰ مگاپیکسلی است(یکی برای تصاویر معمولی و دیگری برای فوق عریض). شما همچنین یک دوربین تله فوتو ۱۳ مگاپیکسلی با زوم هیبریدی ۵ برابر و لنز میکروسکوپ ۳ مگاپیکسلی برای عکسهای دوردست و بسیار نزدیک به طور مکرر دریافت میکنید. حال به این ترکیب تراشه اسنپدراگون ۸۸۸ و رم ۱۲ گیگابایتی Find X3 Pro را اضافه کنید. فایند ایکس ۳ پرو به راحتی می تواند از نظر عملکرد با بهترین گوشی های بازی همراه شود. بهعلاوه دارای طراحی منحصربهفرد با برآمدگی دوربین که به بدنه اصلی گوشی متصل است، میباشد.
نقاط قوت
- صفحه نمایش دینامیک خیره کننده ۱۲۰ هرتزی
- طراحی بدنه جذاب
- عملکرد اسنپدراگون ۸۸۸
- دوربین های انعطاف پذیر و قدرتمند
نقاط ضعف
- دوربین حالت شب ناامید کننده
- حجم و سنگین
- بدون شارژ بی سیم
۸-OnePlus 9
OnePlus 9 با قیمت پایین شگفتآور خود، تجربهای ممتاز را برای گیمرهایی ارائه میکند که میخواهند بهترین گزینه ارزان را برای گوشیهای گیمینگ داشته باشند که همه ویژگیها را پوشش دهد. نمایشگر آن نرخ تازه سازی بالایی را ارائه می دهد که برای اجرای روان بازی ضروری است و عمر باتری مناسبی دارد تا شما بدون ترس از خاموش شدن گوشی بازی کنید. همچنین بهترین سیلیکون موجود را در قالب اسنپدراگون ۸۸۸ دریافت میکنید، که همچنین برای زمانی که در حال بازی هستید، سازگاری ۵G را به شما ارائه میدهد.
OnePlus در پوسته OxygenOS اندروید ۱۱ که به خوبی طراحی شده است، حالت بازی حرفه ای را ارائه می دهد که عملکرد را به حداکثر می رساند و اعلان های شما را خاموش می کند تا تمرکز شما را حفظ نماید. همچنین صدای بلندگوهای استریو به شما کمک میکند تا در صورت بازی بدون هدفون، عملکرد خود را پیگیری کنید. علاوه بر بازی، شارژ سریع ۶۵ واتی و دوربین های تنظیم شده توسط Hasselblad در پشت نیز خواهید داشت.
ممکن است شما یکی از گوشیهای دیگر را که در این لیست موجود است، با ویژگیهای بیشتر متمرکز بر بازی یا مشخصات کلی بهتر ترجیح دهید. اما با قیمت ۷۲۹ دلار یک گزینه مناسب برای شما است.
نقاط قوت
- شارژ سریع مضحک
- عمر باتری مستحکم
- نرخ نوسازی صفحه نمایش +۱۲۰ هرتز
نقاط ضعف
- بدون رتبه IP مقاومت در برابر آب
- حداقل ویژگی های بازی
۹-Samsung Galaxy Z Fold 3
اگر پول زیادی برای خرید گوشی دارید، سامسونگ گلکسی زد فولد ۳ بدون شک می تواند بهترین گوشی گیمینگ در بین همه این گوشیها باشد. هیچ یک از گوشی های دیگر این لیست با صفحه نمایش ۷٫۶ اینچی Z Fold 3 قابل مقایسه نیستند که به همراه سازگاری قلم S Pen جدید معرفی شده، این گوشی را به طور منحصر به فردی فراگیر و کاربردی می کند. البته اگر برای فضا مشکل دارید، همچنان صفحه نمایش بیرونی کوچکی دارید که مانند صفحه نمایش داخل دارای نرخ تازه سازی ۱۲۰ هرتز است. این گرانترین گوشی و همچنین سنگینترین و درشتترین در این لیست با چند صد دلار است. اما اگر میخواهید یک جلسه طولانی چند نفره داشته باشید عمر باتری بسیار ضعیفی نیز دارد. اما به طور کلی یکی از بهترین گوشیهای گیمینگ موجود میباشد.
چگونه بهترین گوشی بازی را برای خود انتخاب کنیم
اگر به دنبال بهترین عملکرد هستید؛ یک گوشی هوشمند با چیپست سری ۸ اسنپدراگون یا A14 Bionic اپل می خواهید و تاکید بر اسنپدراگون، بهعنوان بهترین سیلیکون کوالکام برای گوشیهای اندرویدی ضروری است. اما نرخ تازه سازی بالا چطور؟ این چیزی است که فقط در بازار گوشیهای گران پیدا میکنید، اگرچه این ویژگی مطمئنا در طول زمان به گوشیهای با قیمت پایینتر کاهش مییابد. پنلهای دارای ردهبندی ۹۰ هرتز و بالاتر، اسکرول نرمتر و گرافیک کلیتری نسبت به صفحهنمایشهای معمولی ارائه میدهند، و به شما این احساس را میدهند که گویی هر ضربه، ضربه و حرکت بدون تأخیر پاسخی را به دنبال دارد. اگر شما یک گیمر رقابتی جدی هستید، نرخ تازه سازی بالاتر تضمین میکند که هیچ یک از اکشنها و صحنهها را از دست نخواهید داد. عمر باتری در بازی اهمیت زیادی دارد (زیرا بازیها انرژی زیادی مصرف میکنند). برای پیدا کردن گوشیهای بازی با سختافزار و نرمافزار دوربین عالی، یا شاید امکاناتی مانند شارژ بیسیم و مقاومت در برابر آب، کار سختتری خواهید داشت. اگر این موارد برای شما مهم هستند، ممکن است بخواهید جستجوی خود را بر روی گوشیهای قدرتمندتر در این لیست متمرکز کنید که صرفا برای بازی در نظر گرفته نشدهاند، اما همچنان میتوانند تا حد زیادی خود را حفظ کنند، مانند Galaxy Note 20 Ultra و iPhone 12 Pro.
جمع بندی
ما در این مقاله بهترین گوشیهای هوشمند گیمینگ موجود در بازار را به همراه نقاط قوت و ضعف آنها به شما معرفی نمودیم. به طور کلی گوشیهای گیمینگ دارای مشخصات و ویژگیهای بالاتری نسبت به سایر گوشیها میباشند و همچنین قیمت بالاتری هم دارند. حال چنانچه دربارع این مقاله سوال یا پیشنهادی دارید میتوانید در قسمت نظرات برای ما بنویسید.