ریست فکتوری گوشی یکی از روش هایی است که معمولا کاربران گوشی های هوشمند برای رفع مشکلات گوشی خود انجام میدهند. البته باید توجه داشته باشید که با انجام ریست فکتوری گوشی و بازگردانی تنظیمات گوشی به حالت کارخانه تمامی اطلاعات گوشی پاک میشوند. به همین دلیل روش ریست فکتوری گوشی معمولا آخرین راهی است که کاربران برای رفع مشکلات تلفن همراه خود انجام میدهند.
البته این روش برای کسانی که قصد فروش گوشی خود را دارند بسیار مناسب است، زیرا گوشی مانند روز اول به تنظمیات کارخانه برمیگردد و تمام اطلاعات از قبیل عکس ها و فیلم ها را پاک خواهند شد. به همین دلیل اگر قصد فروش گوشی خود را داشتید میتوانید از قبل از فروش آن گوشی را ریست کنید. اما باید بدانید که ریست فکتوری گوشی ها باهم متفاوت است و ما در این مقاله به شما این امر را آموزش خواهیم داد.
دلایل ریست فکتوری گوشی
یکی از مشکلات گوشی های اندروید این است که پس از مدتی استفاده از آن، کارایی اولیه خود را از دست میدهد و به مرور زمان دچار مشکلاتی چون هنگی و داغ شدن میشوند.
یکی از دلایل اصلی ریست فکتوری گوشی، هنگ کردن گوشی و تاخیر در اجرای برنامه ها میباشد. همچنین فراموش کردن پسورد گوشی، پر شدن حافظه گوشی و داغ شدن موبایل از دیگر دلایل ریست فکتوری گوشی میباشند. شما میتوانید با ریست کردن گوشی مشکلات هنگ کردن و ویروسی شدن گوشی را حل کنید. البته باید توجه داشته باشید که با انجام ریست فکتوری گوشی و بازگردانی تنظیمات گوشی به حالت کارخانه تمامی اطلاعات گوشی پاک میشوند.
برای جلوگیری از حذف شدن اطلاعات خود میتوانید قبل از انجام غمل ریست فکتوری از آن ها بک آپ تهیه کنید. برای بک آپ گرفتن از اطلاعات گوشی خود میتوانید آن ها را بر روی یک فلش مموری بریزید و یا با استفاده از یک کابل شارژ اورجینال تمامی فیلم و عکس های خود را بر روی کامپیوتر شخصیتان بریزید.
راه های ریست فکتوری کردن گوشی
چندین روش برای انجام عمل ریست فکتوری گوشی وجود دارد که با انجام آن ها میتوانید تنظیمات گوشی خود را به حالت کارخانه برگردانید. البته هر کدام از این روش ها مناسب شرایط خاصی هستند که در ادامه این روش ها را به شما اموزش میدهیم.
۱-ریست فکتوری گوشی از طریق تنظیمات گوشی
یکی از آسان ترین راه های ریست فکتوری کردن گوشی، مراجعه به تنظیمات گوشی میباشد. البته زمانی میتوانید از این روش استفاده کنید که پسورد گوشی خود را داشته باشید. زیرا گوشی در صورت نداشتن پسورد به شما اجازه ریست فکتوری را نمیدهد. برای انجام این کار کافی است به Setting گوشی رفته و قسمت Backup & Reset را پیدا کنید. سپس گزینه Factory data reset را انتخاب کنید. در قسمت بعد گزینه Reset device را لمس کنید. حال گوشی از شما پسورد گوشی را میخواهد که با وارد کردن آن یک گزینه با نام Delete all یا Erase everything برای شما نمایش داده خواهد شد که با انتخاب آن گوشی شما عملیات ریست فکتوری را آغاز میکند.
در صورتی که رمز گوشی خود را به یاد ندارید پیشنهاد میکنیم از راه های بعد استفاده کنید.
۲-ریست فکتوری گوشی با استفاده از Recovery Mode
روش Recovery mode برای زمانی مناسب است که پسورد گوشی خود را فراموش کرده اید و به منوی تنظیمات گوشی دسترسی ندارید. برای انجام این کار ابتدا گوشی خود را خاموش کنید. هنگامی که گوشی را خاموش کردید با فشار دادن همزمان دکمه پاور و ولوم، منوی ریکاوری برای شما نمایان خواهد شد. هنگامی که وارد صفحه منوی ریکاوری شدید، باید گزینه Factory Reset را پیدا کنید و با فشردن دکمه پاور آن را انتخاب کنید. سپس گزینه Yes-Delete All User Data را انتخاب نمایید تا گوشی شروع به فرمت کردن کند. دقت داشته باشید برای انتخاب گزینه ها باید از دکمه های ولوم بالا و پایین استفاده کنید.
همچنین اگر قصد بکاپ گیری از گوشی خود را دارید میتوانید در همان منو ریکاوری به قسمت Backup and restore رفته و گزینه Backup را انتخاب نمایید تا گوشی شروع به بکاپ گرفتن از اطلاعات موجود کند. توجه داشته باشید برای انجام این کار نیاز به یک کارت حافظه با ظرفیت بالا دارید تا بتپاندی از اطلاعات گوشی خود بک آپ بگیرید. زیرا در صورت عدم وجود مموری کارت بر روی گوشی، عملیات بکاپ گرفتن انجام نمیشود.
۳-شماره گیری کد ریست فکتوری گوشی
آخرین روش برای ریست فکتوری گوشی، استفاده از کد مخصوص آن است. شما با استفاده از این کد میتوانید گوشی خود را ریست کرده و به تنظیمات کارخانه برگردانید. البته شما باید توجه داشته باشید که در این روش قابلیت بک آپ گرفتن از اطلاعات موجود در گوشی را ندارید. به همین دلیل پیشنهاد میکنیم قبل از انجام این روش از تمامی اطلاعات و فایل های خود یک بک آپ تهیه کنید.
برای انجام این روش کافی است کد دستوری #۳۸۵۵*۲۶۷۶* را در قسمت تماس گوشی خود وارد کنید. البته به این نکته توجه داشته باشید که پس از وارد کردن حرف آخر یعنی # بلافاصله عملیات ریست فکتوری شروع میشود و دیگر قابل بازگشت نیست. به شما پیشنهاد میکنیم این روش را زمانی امتحان کنید که در انجام دو راه بالا به مشکل بخورید.
علاوه بر کد بالا، یک کد دیگر با دستور *#*#۷۷۸۰#*#* هم وجود دارد که میتواند علاوه بر فایل ها و اطلاعات کارت حافظه و حافظه داخلی، برنامه های اصلی و هر اطلاعات دیگری که در گوشی وجود دارد از جمله اطلاعات اکانت گوگل شما و دیتای تمامی اپلیکیشن ها را به صورت کامل پاک میکند. در واقع این کد دستوری گوشی شما را به طور کامل فرمت میکند و دشتگاه باید سیستم اندروید را از اول نصب کند. البته این کد هم همانند کد قبلی پس از وارد کردن دیگر قابل بازگشت نیست. پس قبل از انجام این باید تمام جوانب را بسنجید و اگر احساس میکنید نمیتوانید این کار را انجام دهید از انجام آن صرف نظر کنید و گوشی خود را پیش یک کارشناس نرم افزار ببرید تا مشکلی برای تلفن همراهتان پیش نیاید.
نکته ای که هنگام ریست فکتوری گوشی باید بدانید
مهم ترین نکته ای که هنگام ریست فکتوری گوشی باید بدانید این است که باید با اطمینان کامل نسبت به ریست فکتوری گوشی خود اقدام کنید. زیرا اگر نتوانید این عملیات ها را به درستی انجام دهید ممکن است برای گوشی خود مشکل ایجاد کنید. که در این صورت به شما پیشنهاد میکنیم اگر قصد انجام ریست فکتوری گوشی خود را دارید اما میدانید بر این کار مسلط نیستید، باید انجام این کار را به دست یک کارشناس نرم افزار بسپارید.
جمع بندی
ما در این مقاله انواع راه های ریست فکتوری گوشی را به شما اموزش دادیم. حال به شما پیشنهاد میکنیم زمانی گوشی خود را ریست فکتوری کنید که به صورت جدی مشکل نرم افزاری برای آن پیش آمده باشد.. همچنین اگر در انجام آن مشکل دارید میتوانید این کار به دست یک متخصص نرم افزار بسپارید.
من با روش اول راحت گوشیمو ریست فکتوری کردم. ممنون