Seria Elka X cu cadrane crem și negre

În aceste zile, există o mulțime de mici ceasornicari care încearcă să își pună amprenta în industrie. Aceste microbranduri au valorificat puterea crowdfunding-ului pentru a revolutiona modul in care sunt fabricate ceasurile.

Odinioară era incredibil de dificil să lansezi o nouă marcă de ceasuri. Trebuia să proiectați un prototip, să înființați un atelier și să creați o serie de replica patek phillipe ceasuri. Apoi, ți-ai încrucișat degetele și ai sperat că ceasurile s-au vândut. Dar cu platformele moderne de crowdfunding, potențialii ceasornicarii pot trece de la prototip direct la vânzări. Dacă o marcă nouă nu poate obține suficientă finanțare, nu se irosesc bani pentru a produce un ceas care nu se va vinde.

Majoritatea acestor microbranduri sunt din afara Elvetiei. Creativi de la Istanbul la Seattle își fac propriile modele unice, comandă mișcări elvețiene și își construiesc ceasurile. Dar astăzi vreau să vorbesc despre Elka, care este un producător de ceasuri nou-nouț cu sediul în Neuchatel, Elveția.

banner magazin watchpod
Elka a anunțat recent lansarea primelor lor două ceasuri, seria D și seria X. Campania Kickstarter și-a dublat deja obiectivul, iar primele ceasuri vor fi livrate pe 15 noiembrie 2022. Am aruncat o privire devreme la aceste ceasuri și am fost impresionat de ceea ce a făcut Elka. Iată o scurtă prezentare generală a ambelor ceasuri.

Ceasurile din seria Elka D și X au cadrane și mâini diferite. Cu toate acestea, carcasa, cristalul și mișcarea sunt aceleași pentru ambele serii. Aceste ceasuri sunt inspirate de ceasurile de buzunar vechi și au un profil rotund. Urechile sunt cât se poate de scurte și strică forma circulară doar minim. Cu un diametru de 41 mm, are o prezență medie la încheietura mâinii, potrivită pentru majoritatea oamenilor.

Cristalul de safir are o formă de cutie chevé, care este cel mai înalt stil de cristal din producție. Chevé înseamnă în franceză „cupolă”, deci este un cristal bombat care are părți înalte, în formă de cutie. Curba distorsionează cadranul când este privit dintr-un unghi, dar nu când este privit din față. Are, de asemenea, un strat anti-zgârieturi, antireflex, care este important pentru un cristal cu atât de multă suprafață.

Seria Elka X la încheietura mâinii
Aceste replica ceasuri au o rezistență la apă de 30 de metri. Nu aș face nicio înot, doar pentru a fi în siguranță. Dar nu trebuie să le dai jos când te speli pe mâini – sau dacă vrei să fii riscant, ai putea încerca un duș.

Ambele serii folosesc o mișcare specializată, fabricată de la Joux-Perret. Are o frecvență de 28.800 Hz, în concordanță cu majoritatea mișcărilor mecanice moderne. De asemenea, are o rezervă de putere impresionantă de 68 de ore.

Seria Elka D este disponibilă cu cadran argintiu, albastru sau gri cărbune. Acest ceas este conceput pentru eleganță, fără complicații sau marcaje auxiliare. Chiar și cuvintele „Elka Watch Co. Automatic” din partea de sus a cadranului sunt scrise cu un font de dimensiunea pixie.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.